donderdag 15 december 2011

Keukenspam van Project-Studio Antwerpen

Niet elke spammer heeft de eer om hier de revue te passeren, je moet het al werkelijk stuntelig aanpakken om op deze blog vereeuwigd te worden met je wervende elektropost.

Zo’n geval was Infinae (toen een veilingsite): mailings met taalfouten waarin zelfs de eigen bedrijfsnaam fout gespeld was zodat hun mailadres niet werkte, blanco nieuwsbrieven, niet werkende uitschrijflinks of links die de melding geven “unsubscribe gelukt”, waarna er een week later toch weer een mail binnen dwarrelt. Kortom: ronduit illegaal gespam.

Gelukkig heeft het probleem zichzelf opgelost. Er is geen website meer op infinae.be, veel meer dan "server test" valt er niet te beleven:


Blijkbaar helpt spammen je zaak niet echt vooruit en de ongewenste post is vanzelf gestopt. Opgeruimd staat netjes. Of is dat maar schijn?

Help! Infinae spamt voor project-studio.be
Inderdaad, schijn bedriegt. Er mag dan wel geen website staan op infinae.be, desondanks dwarrelt hier post binnen van bounces@infinae.be:


Deze keer wil Infinae me een keuken aansmeren in naam van project-studio.be. Project-Studio Antwerpen  blijkt een leverancier van keukens te zijn, “verdeler van COMPREX en bevoorrechte partner van SMEG”, aldus de nieuwsbrief. Er loopt ook een actie bij Project-Studio:



De “!!! NU OF NOOIT !!! UNIEKE TOP ACTIE” blijkt te bestaan uit een “nieuwe keuken aan showroom prijs” waarvoor ik 16.499 euro mag neertellen, exclusief BTW. Klein detail, de actie is geldig tot 31 augustus 2011 terwijl we inmiddels midden december zijn:



Toch een beetje dom, in het wilde weg spammen om uit te pakken met een actie die al geruime tijd voorbij is.

Nooit een keuken van Project-Studio
Zelfs al had ik graag die keuken, er zijn drie redenen voor mij om niet in te gaan op de “!!! NU OF NOOIT !!! UNIEKE TOP ACTIE”:
  1. Ik wordt niet graag ongevraagd bestookt met elektropost. Ik ben geen klant bij Project-Studio Antwerpen en ik heb me niet ingeschreven op hun mailing, dus met de "Unieke Top Actie" overtreedt Project-Studio de wetgeving die betrekking heeft op commerciële mailings.
  2. Als een zaak toevlucht moet nemen tot spam om z’n waar aan te prijzen, haak ik af. Bij spam denk ik  aan nephorloges van Rolex, allerlei penisverlengingen, Viagra van twijfelachtige oorsprong,... Niet meteen de meest positieve trefwoorden en alleszins niet degene waarmee je als bedrijf geassocieerd wil worden.
  3. Gezien het spammend verleden van Infinae, is elke mailing vanuit die hoek bij voorbaat verdacht. Zelfs al is het voor Project Studio Antwerpen en gaat het om een “!!! NU OF NOOIT !!! UNIEKE TOP ACTIE”, ik zal niet toehappen.

Uitschrijven?
Hoera: er staat een uitschrijflink in de keukenspam die ik van bounces@infinae.be krijg. Zonder de pessimist te willen uithangen: dat zal dan puur pro forma zijn, want ik heb me op zowat elke mailing van Infinae uitgeschreven (lees de verhaaltjes elders op deze blog) en toch krijg ik ook nu weer hun rommel binnen. De enige echte “!!! NU OF NOOIT !!! UNIEKE TOP ACTIE” zou zijn als je mailadres bij het uitschrijven ook daadwerkelijk voor eens en altijd gewist zou zijn bij Infinae!

Soit, we zullen eens een gokje wagen. Bij het uitschrijven: "Really unsubscribe?":


Jawel, really unsubcribe beste Infinae of Project Studio Antwerpen. En deze keer graag écht en definitief uitschrijven, niet na een poosje weer beginnen stalken...

Geen opmerkingen: